"Kija" nagrađena za dizajn "pikanta"

Bez autora
Nov 10 2011

Model "pikanto" južnokorejske kompanije "Kija, osvojio je prestižnu dizajnersku nagradu iF za 2012. godinu, samo nekoliko meseci nakon evropske premijere. Priznanje za automobil koji je prvi put izrađen u varijanti sa troja vrata je rezultat zadovoljavanja različitih kriterijuma kao što su kvalitet izrade, stepen inovativnosti i ekološka prihvatljivost."Kijin" dizajnerski "guru" Peter Šrejer je kazao da je iF nagrada za novi "pikanto" veliki uspeh dizajnerskog tima i potvrda dizajnerske strategije. Druga generacija "pikanta" predstavlja praktičnost i samouveren dizajn, koji u varijati sa troja vrata ističe i svoj sportski deo karaktera.

"Kija" nagrađena za dizajn "pikanta"Model "pikanto" južnokorejske kompanije "Kija, osvojio je prestižnu dizajnersku nagradu iF za 2012. godinu, samo nekoliko meseci nakon evropske premijere.

Priznanje za automobil koji je prvi put izrađen u varijanti sa troja vrata je rezultat zadovoljavanja različitih kriterijuma kao što su kvalitet izrade, stepen inovativnosti i ekološka prihvatljivost.

"Kijin" dizajnerski "guru" Peter Šrejer je kazao da je iF nagrada za novi "pikanto" veliki uspeh dizajnerskog tima i potvrda dizajnerske strategije.

"Druga generacija 'pikanta' predstavlja praktičnost i samouveren dizajn, koji u varijati sa troja vrata ističe i svoj sportski deo karaktera", dodao je Šrejer.

"Pikanto" ima 3,6 metara dužine, a karakterišu ga dinamičan stil, unutrašnjost od visokokvalitetnih materijala i dodaci koji nisu uobičajeni u ovoj klasi vozila.

Na većini tržišta "pikanto" je na raspolaganju sa dva efikasna benzinska motora od 51 kW/69KS i 63 kW/85 KS, koji u kombinaciji sa opcijskim stop-start sistemom donose vrlo niske prosečne emisije CO2 od samo 95 g/km, a dolazi sa sedmogodišnjom garancijom koja važi za čitavo vozilo.

"Pikanto" je varijanti sa petoro vrata na prodaji na svim svetskim tržištima, dok je je model sa troja vrata na raspolaganju samo u Evropi i trebalo bi da čini 36 odsto ukupne evropske prodaje.

U prvih devet meseci ove godine "pikanto" je sa 179.405 prodatih primeraka jedan od najuspešnijih "Kijinih" modela širom sveta.

IF nagrade postoje od 1953. godine i jedna je od najvažnijih nagrada za dizajn.

Za 2012. godinu ukupno su bila ocenjena 2.923 proizvoda, koji su svrstani u 16 kategorija, a "kija pikanto" je izabran u kategoriji transportnog dizajna, koji uključuje vozila, brodove, vozove i avione.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik